Studerende slipper for tiltaler efter blokade af Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har trukket anmeldelsen tilbage af 19 studerende, som i november sidste år blokerede universitetet i protest mod regeringens uddannelsespolitik.

Studerende blokerer indgangen til Aarhus Universitet i november sidste år. Først anmeldte universitetet dem, men nu er sigtelserne imod dem trukket tilbage. (Foto: Kasper Mosholm Thulstrup)

19 studerende ved Aarhus Universitet slipper for en bøde for i november at have blokeret indgangene til universitetet. Politiet dropper simpelthen sigtelserne.

Det var utilfredshed med nedskæringer og dårligt samarbejde, som var baggrunden for, at de studerende spærrede for indgangen for det såkaldte kvalitetsudvalg i november sidste år.

Universitetet dropper sigtelserne

Politiet måtte opløse blokaden, og 19 studerende blev sigtet, men de slipper med skrækken, fortæller advokaturchef ved Østjyllands Politi, Morten Holm.

- Der bliver ikke noget retsligt efterspil. Universitet har besluttet at trække anmeldelsen tilbage, og vi foretager os ikke noget yderligere, siger han.

Talsmand for de studerende, Søren Mau, er tilfreds med sagens udvikling.

- Det er jo det eneste rigtige. Jeg har hele tiden syntes, at sigtelsen var udtryk for en overreaktion fra universitetets side, siger han.

Kunne bare have båret dem væk

Han pointerer, at universitetets ledelse langt hen ad vejen gav udtryk for, at den var enig med de studerende i deres kritik, og han mener, at politiet også havde andre muligheder end at sigte dem.

- De kunne stille og roligt have løftet os væk. Som studerende på SU er det jo langt værre at få bøder, siger Søren Mau.

Varsler flere aktioner

Han mener i øvrigt, at aktionen med at spærre for adgangen til universitetet har været en succes.

- Vi fik gjort opmærksom på vores kritik af regeringens uddannelsespolitik, og det har skabt opbakning blandt flere studerende og ansatte ved universitetet, så det har skabt grundlag for fremtidige aktioner, siger Søren Mau.

 - Kampen fortsætter - ikke bare i Aarhus, men også på landets øvrige universiteter, og vi er i fuld gang med at arrangere flere aktioner her i 2015. siger han.

FacebookTwitter