Succes med faunabro: 3500 dyr har passeret på ét år

Vejdirektoratet og Danmarks Jægerforbund jubler over erfaringerne med bro ved Silkeborg.

Successen med faunabroen bliver nu fulgt op med to lignende faunabroer (arkivfoto). (© ColourBox.com)

En bro specielt for dyr, en såkaldt faunabro, over motorvejen vest for Silkeborg er en stor succes, viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet og Danmarks Jægerforbund.

Sidste år blev broen brugt af over 3500 dyr - heriblandt over 2000 harer, ræve og grævlinger og godt 1200 rådyr og dådyr.

Succesen skyldes især, at dyrenes bro til syv millioner kroner på begge sider har et plankeværk på over to meter, siger biolog Niels Krogh Kristensen fra Vejdirektoratet.

- Når dyrene går over vejen, det er oftest om natten, bliver de ikke generet af bilernes forlygter. På den måde kan de føle sig ekstratrygge, siger han.

I Danmarks Jægerforbund er man også meget glade for faunabroen. Trekanten mellem Aarhus, Herning og Vejle er snart afspærret af motorveje. Dermed bliver området også en form for indhegnet vildtreservat.

Ifølge jægerne kan den være med til at forebygge indavl blandt kronvildtet, siger forskningschef Carsten Riis Olesen.

- Den genetiske variation vil blive mindre, med mindre dyr udefra kan passere og komme ind og aflevere nogle af deres gener til denne her lille indelukkede bestand.

Successen med faunabroen bliver nu fulgt op med to lignende faunabroer på den nye motorvejsstrækning ved Silkeborg, der åbner 11. september.