Supersygehuse får ejendomsmarkedets temperatur til at stige

Mange nye arbejdspladser til læger og sygeplejersker får huspriser til at gå op.

Byggeriet af nye supersygehuse får huspriserne til at stige i oplandet. Det viser erfaringer fra Det Nye Universitetshospital i Skejby ved Aarhus. (Arkivfoto) (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Nye supersygehuse får huspriserne i området til at stige markant. Det viser erfaringerne fra Det Nye Universitetshospital i Skejby ved Aarhus.

Købestærke læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale vil nemlig gerne bo tæt på deres nye arbejdsplads. Det oplever ejendomsmægler Jakob Brandstrup fra ESTATE i Aarhus.

- Vi mærker en helt klar større efterspørgsel i vores område, siger han.

Det er især Lystrup, Elev og Lisbjerg i oplandet til sygehuset i det nordlige Aarhus, at den øgede efterspørgsel mærkes.

- For lægernes vedkommende er det muligt at have tilkaldevagt og bo i for eksempel Lystrup. Sammenholdt med at letbanen er på vej, har det givet priserne et skub.

Og det er de gode boliger - ofte villaer i fire-fem millioner kroners klassen - der er mest rift om.

- Vi oplever mange lægepar, der har en stærk økonomi til at købe hus. De er kvalitetsbevidste og søger et nyt hus, som er velfungerende for en børnefamilie, siger Jakob Brandstrup.

Det er specielt det sidste års tid, huspriserne i området omkring supersygehuset i Skejby har været på himmelflugt.

Kort om supersygehuse

  • 41,4 mia. kroner er budgettet til at renovere eksisterende sygehuse og bygge nye supersygehuse.
  • Seks supersygehuse i Aalborg, Gødstrup ved Herning, Skejby ved Aarhus, Odense, Hillerød og Køge skal stå færdige mellem 2019 og 2022.
  • Supersygehusene bliver store arbejdspladser. DNU bliver Aarhus kommunes største med 9.500 ansatte.
  • Kilde: danskekommuner.dk

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.