Supersygehuse: Sporing af personale kan blive fremtiden

Et system fra hospitalsenheden i Skejby kan blive udbredt på de nye supersygehuse. Ikke alle er begejstrede.

En chip skal gøre det nemmere at finde sine kolleger, hvis man har brug for hjælp (arkivfoto). (© Colourbox)

Det er en god idé, at medarbejderne på et sygehus kan spore hinanden med en chip. Det mener programleder på Det Nye Universitetshospital i Skejby Johnny Olsson.

En opgørelse viser, at medarbejderne på landets sygehuse i øjeblikket bruger 12 minutter per vagt på at lede efter kollegaer eller udstyr. Det kan afhjælpes af en chip, så læger, sygeplejersker og andre medarbejdere kan spore hinanden, mener han.

- Personalet har tit gang i mange ting på én gang, så ved at vide, hvor kollegerne er, kan man bedre få et overblik over, hvor der sker noget og hvor de er, hvis man har brug for hjælp.

Ifølge Ugebrevet A4 overvejer de nye supersygehuse, der er på vej, at indføre chips.

På hospitalsenheden i Skejby benytter man sig allerede af teknologien. Her har servicemedarbejderne i halvandet år været udstyret med en chip.

Sporing af medarbejderne er dog ikke nødvendigvis en god ting, mener formanden for overlægeforeningen Anja Mitchell, der til Ugebrevet A4 siger, at det kan opfattes som mistillid fra ledelsen.

Men det er der ikke tale om, siger Johnny Olsen. Han fortæller, at der er lavet spilleregler for, hvordan sporingen må bruges af ledelse og kolleger.

- Vi har ikke mulighed for at følge personale ud på toilettet eller se, hvor de har været i løbet af dagen. Det er kun en mulighed for at se en ”nu og her”-situation.

Et klogt træk eller et skridt i retning af et overvågningssamfund?

Opslået af DR P4 Østjylland på 8. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.