Surt at være nyuddannet lærer

Ledigheden blandt nyuddannede lærere i Østjylland stiger, og det gør ledigheden i lærerbranchen generelt. Det skaber konkurrence mellem nye og erfarne undervisere.

Ledigheden blandt nyuddannede lærere i Østjylland stiger, men det samme gør ledigheden i lærerbranchen generelt, og det skaber konkurrence om jobbene blandt de nye og de erfarne undervisere. (© Colourbox)

Ledigheden blandt nyuddannede lærere i Østjylland stiger, men det samme gør ledigheden i lærerbranchen generelt, og det skaber konkurrence om jobbene blandt de nye og de erfarne undervisere.

- Når man er nyuddannet lærer, så går man gennemsnitligt ledig i meget længere tid, fordi der i forvejen er erfarne lærere, der er ledige og måske hurtigere kommer i betragtning, siger formand for lærernes A-kasse og tidligere formand for Århus Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen.

Vælger nyuddannede fra

På Thorstedskolen i Horsens vælger man ofte de nyuddannede fra til fordel for en mere erfaren lærer.

- Hvis de har præcis samme uddannelse og præcis samme linjefag, men det er en med erfaring kontra en helt uden, så vil erfaring altid tælle som et plus, siger viceskoleleder Klaus Lundgaard Schubert.

I Østjylland er det især i Silkeborg og Aarhus, at ledigheden er høj blandt de nyuddannede.

Fremlægger forslag

- Ledigheden er klart højest i de områder, hvor der ligger læreruddannelsessteder. Tager man for eksempel Aarhus eller Silkeborg i det østjyske, så er ledigheden langt højere der, end hvis du tager væk fra læreruddannelsesstederne, siger formand for lærernes A-kasse, Gordon Ørskov Madsen.

På fredag fremlægger A-kassen et forslag for beskæftigelsesministeren om, at ledige lærere bør få løn i en deltidsstilling i stedet for at modtage dagpenge.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter