Tækkerlærlinge vil gøre stråtaget ungdommeligt: Smider tøjet for at puste støvet af branchen

En kalender med afklædte tækkerlærlinge skal give tækkerbranchen og stråtag et mere ungt image.

- Det allerfedeste kunne være, at nogle købte dem, som ikke havde regnet med, at de skulle have noget med tækkemænd eller stråtag at gøre, siger Christian Ditlefsen.

Kalendere med letpåklædte damer har det med at snige sig ind på håndværkerarbejdspladser, men 11 tækkemandslærlinge fra Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten har givet klicheen et tvist.

De har nemlig lavet en kalender, hvor de selv optræder som letpåklædte modeller. Formålet er nemlig at skabe mere opmærksomhed omkring tækkerbranchen og give den et yngre præg.

En af dem, der har valgt at smide tøjet for formålet, er tækkemandslærlingen Christian Ditlefsen, som nu også kan skrive model på C.V'et.

- Jeg ved ikke, hvordan ideen kom, men pludselig var den der og blev en ting, som skolen støttede op om. Det var ret naturligt for os at sige, at kalenderen skulle være lidt fræk, fortæller han.

Grænseoverskridende, men sjovt

I første omgang har lærlingene valgt at få trykt 400 kalendere. Den skal reklamere for tækkefaget, og hvis den giver overskud, skal det gå til Stråtagets Kontor, som er et fælleskontor for tækkebranchen.

- Når folk hører ordet stråtag, så tænker de måske, at det er lidt gammeldags. Vi håber, at med alle de unge mennesker på kalenderen, så ser de, at vi er nogle friske folk og overvejer at få stråtag på et eller andet, siger Christian Ditlefsen.

Pernille Sørensen har taget billeder af lærlingene. Hun arbejder med sociale medier på skolen. (Foto: Den Jydske Haandværkerskole © Den Jydske Haandværkerskole)

Udover forhåbentlig at give et tilskud til kontoret, så skabte fotosessionen også fællesskab blandt tækkemændslærlingene.

- Det var selvfølgelig grænseoverskridende, men det var virkelig sjovt. Vi var alle med rundt og se alle billederne blive taget, så der var en hujen og støtte. Det var virkelig en god dag, siger Christian Ditlefsen.

Det gamle fag skal ud til flere

Efterspørgslen har været rimelig pæn, fortæller Anne Sørensen, der arbejder med sociale medier på skolen.

Christian Ditlefsen mener, at kalenderen er for alle, men han drømmer om at kunne lave noget larm for branchen i nye kredse.

- Det allerfedeste kunne være, at nogle købte dem, som ikke havde regnet med, at de skulle have noget med tækkemænd eller stråtag at gøre. Så vil vi være nået ud over vores direkte målgruppe, siger han.

(Foto: Den Jydske Haandværkerskole © Den Jydske Haandværkerskole)
Facebook
Twitter