Tanketorsk: Værdigenstande havner ofte i byens affaldscontainere

Servicemedarbejdere i Aarhus må dykke ned i byens containere for at finde folks mistede ting.

Nogle gange må servicechauffør Johan Bendtsen dykke ned i de nedgravede containere på blandt andet Læssøesgade i det centrale Aarhus. (© AffaldVarme Aarhus)

Ure, mobiltelefoner, penge, tøj, nøgler og sågar bryllupsbilleder.

Det er lidt af hvert, servicechauffør Johan Bendtsen fra AffaldVarme Aarhus fisker op af de nedgravede containere i midtbyen i Aarhus. Flere gange om måneden rykker han ud, når folk ved en fejl er kommet til at smide noget vigtigt ud.

- Hvis der er en vis sandsynlighed for, at vi kan hjælpe borgeren, så gør vi det, fortæller han.

AffaldVarme Aarhus rykker ud inden for en time, hvis man er så uheldig at stå tilbage med affaldsposen i den ene hånd og have smidt det ud, man havde i den anden.

- Der er mange, der siger, at det kommer de aldrig til at gøre igen, men vi har også lang vej, hvis vi skal i gennem alle borgere i Aarhus, siger han klukkende.

Hvis ikke det lykkes at fiske det tabte op med en lang stang, der er udstyret med en krog, må han selv dykke ned i skraldet.

- Det er op til den enkelte servicemedarbejder, om de vil det. Jeg har ikke noget i mod det, siger Johan Bendtsen.

Som udgangspunkt er det gratis at få hjælp af servicechaufførerne, men skal containeren tømmes, og affaldet håndsorteres for at finde den mistede genstand, så koster det 3.000 kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.