Terror ændrer vores rejsemønster

Mellemøsten bliver fravalgt, mens flere tager i dansk sommerhus.

Dansk sommerhusidyl bliver tilvalgt som ferieform i tider med frygt for terror og bomber. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mange er blevet skræmt fra at tage på ferie i visse muslimske lande.

Det skyldes bomber og terror, lyder det fra tre rejseselskaber.

Direktør Jørgen Fast fra Sun Tours fortæller, at man i år har solgt 21 % færre rejser til Tyrkiet sammenlignet med sidste år.

- Når folk spørger efter en rejse, så vil de ikke til Mellemøsten. Så Tyrkiet, Tunesien og Egypten er ikke efterspurgt. Folk er nervøse på grund af de mange terror-anslag, siger Jørgen Fast.

Også Sun Charter i Aarhus og Århus Charter oplever, at kunderne fravælger de mellemøstlige lande. Fra alle tre selskaber lyder det dog også, at folk ikke lider af en generel angst for at flyve, så nogen vælger bare andre destinationer.

Frygt giver flere sommerhusudlejninger

Den danske sommerhusudlejning oplever samtidig en fremgang for tiden, og det kan også ses i lyset af terrorfrygten, mener udlejningsbureauer.

Hos DanCenter i Ebeltoft ligger udlejningen af sommerhuse 10-11 % over samme tidspunkt sidste år, som endda var et rekord-år. Afledningsleder Kirstin Petersen mener, at der er flere forklaringer på succesen.

- De tyske gæster tør ikke tage til Tyrkiet, efter der har været bomber. De har hørt om andre tyskere, der er kommet vældig galt af sted. Så har vi det trods alt mere fredeligt her i Danmark, siger Kirstin Pedersen.

Hos Novasol og Dansommer i Ebeltoft har man nu lejet 15 % flere sommerhuse ud sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. De to udlejningsbureauers fælles kontorleder, Karen Hansen, er enig i, at det skyldes uroen forskellige steder i verden.

- De danske turister vælger at blive hjemme, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.