Tidligere frikirkepræst sat bag tremmer for seksuelle overgreb mod kirkebørn

En tidligere frikirkepræst fra Silkeborg er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for seksuelle overgreb.

Anklager Mette Møller (tv.) er tilfreds med varetægtsfængslingen. Den kommer heller ikke bag på forsvarer Anne-Mette Larsen Rahbek (th.)

Den tidligere frikirkepræst fra Silkeborg, der er sigtet for seksuelle overgreb mod børn og unge, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det blev resultatet af dagens grundlovsforhør i Retten i Viborg. Anklager Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi er tilfreds med udfaldet:

- Det er en alvorlig sag, og det er også, derfor han er blevet varetægtsfængslet nu, siger hun.

Manden er sigtet for seksuelle krænkelser over for børn og unge fra frikirkens menighed. Manden har indtil for nylig opholdt sig i USA, hvor han har boet i flere år. Han var indtil februar i år anklaget i en sag om gambling og udskænkning af alkohol til mindreårige.

På grund af sagen i USA kunne han ikke vende tilbage til Danmark, men tiltalerne mod ham i USA blev droppet, og derfor har han nu kunnet vende hjem.

- Nu skal vi i gang med at foretage den sædvanlige efterforskning, som vi gør i alle andre sager. Det er afhøringer, tekniske undersøgelser og genafhøringer, siger Mette Møller.

Forsvarsadvokat Anne-Mette Larsen Rahbek er ikke overrasket over udfaldet af dagens grundlovsforhør.

- Det var forventeligt, og han er gået med til en frivillig varetægtsfængsling, fortæller hun.

Den tidligere frikirkepræst er sigtet efter paragraf 223, der omhandler samleje med personer, som er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse.

- Han har i første omgang ikke forholdt sig til sigtelserne, fordi de er helt nye i forhold til dem, der tidligere har ligget. De er nedjusteret fra den paragraf, der hedder 216 – altså den grovere voldtægtsparagraf – til paragraf 223, så det skal vi først til at forholde os til, siger forsvarsadvokaten.