Tidligere patienter skal gøre sundhedsvæsnet bedre

Region Midtjylland ansætter tre tidligere patienter til at pege på godt og dårligt.

Tidligere patienter er de bedste til at lære fra sig om oplevelser på sygehusene. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Få løn for at fortælle om dine dårlige eller gode oplevelser med sundhedssystemet.

Region Midtjylland vil ansætte tre tidligere patienter som brugerkonsulenter, der skal fortælle om sundhedsvæsenet, sådan som de selv har oplevet det.

- Vi skal bruge deres personlige erfaringer, siger faglig leder Rene Buch Nielsen fra Region Midtjyllands afdeling for folkesundhed og kvalitetsudvikling.

Afdelingen arbejder meget med at gøre patienternes møde med det store sundhedssystem så godt så muligt, men det kan stadig gøres bedre.

Skal blive bedre til samarbejde

Ved at ansætte tre tidligere patienter som brugerskonsulenter 7,4 timer om ugen håber Rene Buch Nielsen, at der bliver taget mere hensyn til, hvordan patienterne oplever deres møde med sundhedssystemet.

- Vi skal blive meget bedre til at samarbejde med patienter og med brugere. Vi taler i forvejen med mange patienter, men vi skal blive bedre til at bruge deres erfaringer, siger han.

Brugerkonsulenterne begynder til april, og deres ansættelse varer året ud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.