Efter to år uden en nærbane kan borgerne i Østjylland glæde sig over, at Letbanen fra i morgen, lørdag, nu også kører uden for Aarhus.

Fredag eftermiddag har Letbanen nemlig fået tilladelse til at køre på strækningen mellem Lisbjerg og Aarhus og til Odder.

Det var meningen, Letbanen til Odder skulle være begyndt at køre for et år siden, og den tidligere nærbane til byen har været lukket siden august 2016.

Nu åbner strækningen så endelig som den første strækning uden for Aarhus, mens de på Djursland fortsat må væbne sig med tålmodighed. Det er nemlig endnu uvist, hvornår Letbanen kører til Grenaa.

emli letbanedirektør.mp4

Her kan du høre Aarhus Letbanes direktør Michael Borre fortælle om åbningen.

Begge strækninger er blevet forsinket af flere omgange, og også den indre aarhusianske strækning oplevede forsinkelser og problemer. Herunder kan du danne dig et overblik over det turbulente letbaneforløb for Aarhus Letbane og processen frem til tilladelsen til at køre på strækningen til Odder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.