Tidsplanen for Aarhus-letbane kan køre af sporet

Der er officiel åbning den 3. juni for letbanen i Aarhus, men det ser usikkert ud, lyder det fra medejer.

Der går muligvis længere tid end planlagt før letbanesporene i Aarhus bliver taget i brug. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er både spor og køreledninger - men det kan tage lang tid, inden selve togene kommer.

Planen om at sætte letbanen i Aarhus i gang til maj er nemlig meget usikker, og det ser ikke bedre ud med den officielle åbning den 3. juni.

- Sådan som jeg har forstået det, så holder det ikke, siger udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen fra Region Midtjylland, der ejer den kommende letbane sammen med Aarhus Kommune og Transportministeriet.

Han har læst et udkast til en årsrapport for Aarhus Letbane.

- Der kan vi blandt andet læse, at der stilles tvivl om åbningsdagen, og som ejer er vi selvfølgelig interesseret i, hvad det præcis dækker over. Derfor har vi skrevet til selskabet og spurgt, om de vil uddybe det og komme med en ny tidsplan, siger han.

Aarhus Letbane har svaret på brevet, men der er ikke kommet en ny dato.

- Vi har indtil videre fået at vide, at det kan man ikke sige lige nu, men at vi inden længe vil få et svar.

Det har ikke været muligt at få Aarhus Letbanens direktør, Claus Rehfeldt, i tale, men hans kommunikationschef Jens Velling skriver i et svar til DR Østjylland, at arbejdet er inde i en afsluttende fase, hvor mange ting skal gå op i en højere enhed.

Den endelige tidsplan - herunder en åbningsdato for Aarhus Letbane - forventes at foreligge i næste måned, skriver kommunikationschefen.

Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen glæder sig til at få sat en dato.

- Det er almindeligt, at der lidt usikkerhed i den sidste del af fasen på store anlægsprojekter, men det vil vi selvfølgelig gerne vide noget mere om.

Aarhus Kommune, Transportministeriet og Region Midtjylland har tilsammen postet knap 1.4 milliard kroner i letbaneprojektet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.