Tillidsmand frygter ukonkrete formuleringer i besparelseskatalog

Hvad betyder det konkret, når besparelsesforslag hedder "Optimering af stuegang" og "Implementering af fremmødeprofiler". De ansatte på Aarhus Universitetshospital frygter det værste.

De ansatte i sundhedssektoren i Region Midt frygter at de ukonkrete formuleringer i regionens besparelseskatalog vil føre til yderligere forringelser af arbejdsmiljøet.

- Optimering af servicekontrakter.

- Flere aftaler om tjenesteydelser.

- Rationaler i medicinhåndtering.

Sådan lyder det i den store spareplan, som nu rulles ud over regionens sygehuse. Planen indeholder en lang række forslag, som ikke er specielt konkrete.

Svært ved at gennemskue besparelserne

Det bekymrer fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital, Charlotte Thaarup, som kan fortsætte rækken af ukonkrete formuleringer.

- Vi har for eksempel et forslag, der hedder "Optimering af stuegang", og et andet forslag, der hedder "Implementering af fremmødeprofiler". De to forslag skal i alt give en besparelse på syv millioner kroner i 2019. Men jeg har bare meget svært ved at se, hvad de forslag indeholder, siger hun.

Charlotte Thaarup er bange for, at det, som hun opfatter som ukonkrete spareforslag, måske vil betyde, at besparelserne vil komme drypvis og bare forringer de ansattes arbejdsvilkår.

Vil forringe arbejdsmiljøet

Hun mener, at de ansatte i forvejen er under pres.

- I forhold til den her sparerunde, så skal vi bidrage med ca. 220 millioner kroner. Dertil kommer endnu en besparelse på 185 millioner, som hænger sammen med udflytningen til Det Nye Universitetshospital. Og begge beløb skal altså findes inden 2019, siger hun.

Charlotte Thaarup er ikke selv i tvivl om, hvad sparekataloget vil betyde for de ansatte.

- Det vil resultere i et endnu ringere arbejdsmiljø og et meget trængt personale, siger hun.