Tiltalte i Ry-sagen: Han var provokerende, men vi havde ok forhold til ham

De første to tiltalte i Ry-sagen har forskellige vurderinger af, hvad der skete, da en brandbombe blev kastet mod en 16-årig dreng.

Alle fem drenge går på Mølleskolen i Ry.

To af i alt fire tiltalte drenge i Ry-sagen har i formiddag vidnet i Retten i Horsens.

Drengene redegjorde for, hvad der skete 6. februar, da de fire drenge angiveligt kastede to brandbomber mod en 16-årig dreng.

De tiltalte forklarede, at allerede om dagen i skolen blev det aftalt med ofret, at de fire skulle mødes med ham om aftenen.

Hvad der præcis skulle ske om aftenen, var der ifølge de tiltalte forskellige vurderinger af, men molotov-cocktails blev nævnt i en samtale på Messenger mellem de fire drenge.

Der var i retten forskellige forklaringer fra de tiltalte, som gik på, om de havde set eller vidste, at benzinbomberne skulle indgå i mødet.

De fire mødtes med ofret ved hallen i Ry om aftenen kort inden klokken 19. Den første flaske blev kastet, men ramte ikke ofret, så blev nummer to kastet, og der gik ild i ofrets ben og bukser.

En af de tiltalte forklarede, at han hjalp ofret med at slukke ilden, men ingen af de fire ringede 112.

Efterfølgende gik de fire derfra, forklarede de to tiltalte i retten.

De vendte senere tilbage for at rydde op og smed flasker og rester ind i busken. Senere på aftenen mødtes de fire igen og snakkede om, at de skulle have et alibi, lød det fra de to tiltalte.

Begge de to tiltalte, som indtil videre har vidnet, sagde, at ofret ofte var provokerende, men at de havde et ok forhold til ham.

Retssalen er i dag helt fyldt af både presse, folk fra skolen, forældre til drengene og andre pårørende.

Der er desuden en hel række på otte betjente, da de fire tiltalte har siddet på fire forskellige ungdomsinstitutioner.

Drengene forholdt sig roligt i retten, og de to første svarede på alle spørgsmål.

Temaet i retten er i dag især, hvem der har vidst hvad inden mødet, og hvilken rolle de hver især har haft under episoden.