Togentusiast anmelder letbanen: Bedre komfort end i metro og S-tog

Togfan fra Roskilde fik langt om længe sin første tur i letbanen.

Togentusiasten Kenny Kareyawasam fik en lang næse, da åbningen i september med kort varsel blev aflyst af Trafikstyrelsen.

Efter et halvt års ventetid og efter at have tilbagelagt 110.000 kilometer uden passagerer er der torsdag formiddag endelig kommet mennesker om bord på letbanetogene i Aarhus.

En af dem, der har fået sin første tur, er togentusiasten Kenny Kareyawasam. Han har sin egen Youtube-kanal, hvor han deler sin passion for tog, og i dag havde han taget turen helt fra Roskilde for at opleve letbanen.

- Jeg er toginteresseret. Så jeg er spændt på at komme ind og se den indeni, og jeg forventer en god komfort og et lydløst tog. Det har jeg hørt mange snakke om. Jeg forventer en succesoplevelse, siger han inden sin første tur.

- Jeg har aldrig oplevet sporvogne i Danmark udover på sporvognsmuseet. Så det er lidt særligt at køre med det som almindelig passager.

Kenny Kareyawasams først letbaneoplevelse levede i den grad op til forventningerne.

- Jeg er glad for, at den har en god acceleration i forhold til, hvis det var en bus.

Det var ikke bare farten, der imponerede den passionerede togfan. Komforten i den nye letbane var også helt i top sammenlignet med både den københavnske metro og S-toget.

- Jeg synes, at sæderne er meget mere behagelige at sidde i end i S-toget i København. Sæder her er dejligt bløde, siger han og tilføjer:

- Sæderne er ikke særlig gode i metroen. De er vildt hårde, så det her er meget bedre.

(© Signe Heiredal)
(© Signe Heiredal)

Tilbage i september fik han en lang næse, da åbningen med kort varsel blev aflyst af Trafikstyrelsen. Det skyldtes, at styrelsen ikke kunne godkende operatøren Keolis' sikkerhedsregler og letbanens regler for teknisk vedligehold.

- Jeg var her sidst, da det var meningen at den skulle åbne 23. september, og der kom jeg forgæves. Det skulle jeg ikke gøre denne her gang. Jeg skulle bare hen og se åbningen, siger Kenny Kareyawasam.

På trods af sin store begejstring for tog, nåede han ikke med på letbanens jomfrutur i dag, og selvom det umiddelbart kan virke som en skuffelse, så var det faktisk lige efter planen.

- Jeg er glad for, at jeg ikke var med i den første, for her er der meget plads, og så kan jeg bedre se. For selvom det er særligt, så er der ikke noget ved det, hvis man ikke kan se noget. Man skal have en god oplevelse på den første tur.

Og da netop første tur med Danmarks første letbane var ovre, var det en glad togentusiast fra Roskilde. der som trådte ud på perronen igen.

- Det har været en fantastisk dag. God komfort og lydløst. Det er som at være i udlandet. Jeg er har kun kørt med letbaner ude i Europa, så det er fedt, at den nu er kommet til Danmark, siger Kenny Kareyawasam.

(© Grafik: Signe Heiredal)
(© Grafik: Signe Heiredal)