Tre tiltalte peger på fjerdemanden i Ry-sagen

Alle fire tiltalte drenge har tirsdag vidnet ved Retten i Horsens. Tre af dem tegner billedet af den fjerde kammerat som hovedansvarlig for benzinbomberne.

Parkeringspladsen bag Ry Hallerne, hvor overfaldet på en 16-årig dreng fandt sted 6. februar. (Foto: © Tor Birk Trads, Scanpix)

Tre af de fire tiltalte drenge i Ry-sagen peger nu på den fjerde som hovedansvarlig for de i alt to benzinbomber, som blev kastet mod en 16-årig dreng fra de fires klasse i Ry.

De fire klassekammerater på henholdsvis 15 og 16 år har siden 6. februar siddet varetægtsfængslet, tiltalt i sagen. Da de i dag forklarede sig ved Retten i Horsens, tegner tre af de fire billedet af den fjerde dreng som hovedansvarlig.

Den fjerde dreng virkede tydeligt berørt, da han som den sidste vidnede tirsdag eftermiddag. Han forklarede, at der var en aftale, og at alle fire i forening var enige om at mødes ved Ry-hallerne. I en fælles messengerchat blev der talt om molotov-cocktails samme eftermiddag.

De fire drenge er tiltalt for at have fremstillet og kastet to benzinbomber, hvoraf den ene ramte og antændte den 16-årige dreng, der fik forbrændinger på op til 35 % af kroppen.

To af de tiltalte erkender at have lavet de to bomber i løbet af den 6. februar ved at hælde benzin i vodkaflasker. Men de forklarede også, at brandbomberne blev lavet for sjov, og det aldrig var meningen, at de ville have dem med derop.

Den fjerde dreng bliver af alle beskyldt for at have kastet den bombe, der endte med at antænde offeret. Han forklarer selv, at han ikke kastede den, men at der var sat ild til den af en af de andre, og at den blev så varm, at han smed den fra sig i refleks.

Det var ikke meningen, den skulle skade nogen, forklarer han.

Han siger også, at alle tiltalte tog op til Ry Hallerne sammen, da de var kammerater og var der for hinanden. Alle var ifølge fjerdemanden enige om at rydde op efter overfaldet.