Trivslen halter i Aarhus Kommune: Hver fjerde medarbejder har oplevet trusler

Det er dybt bekymrende, at så mange har oplevet vold eller trusler, mener både medarbejderrepræsentant og stadsdirektør.

  • Sosu-assistent Hanne Staal og forstander Lis Kjems arbejder på plejehjemmet Skelager i Aarhus N, hvor der er mange demente. (Foto: Jesper Ottosen © dr)
  • Sosu-assistent Hanne Staal er en af de mange ansatte i Aarhus Kommune, som oplever vold og trusler på sit arbejde. (Foto: Jesper Ottosen © dr)
1 / 2

Vold og trusler er hverdag for mange af de mere end 22.000 ansatte i Aarhus Kommune.

En ny trivselsmåling viser, at hver fjerde af de, der har besvaret spørgeskemaet, har oplevet trusler inden for det seneste år, og 13 procent har været udsat for vold.

Social- og sundhedsassistent Hanne Staal er en af dem, der har krydset af i begge felter. Hun arbejder på plejehjemmet Skelager i Aarhus, hvor mange er demente.

- Det sker næsten dagligt. Første gang blev jeg chokeret og tænkte, om jeg har sagt eller gjort noget forkert. Mange af dem kan jo ikke sætte ord på, hvad der sker inde i dem, siger hun.

Plejehjemmets forstander Lis Kjems fortæller, at de fire til fem gange om måneden oplever alvorlige hændelser, som personalet taler om i plenum.

Medarbejderrepræsentant: Det er meget alvorligt

I alt har 19.469 ud af de 22.726 medarbejdere valgt at svare, hvilket giver en svarprocent på 86.

Det er dybt bekymrende, at så mange har oplevet vold eller trusler, mener Trine Quist, der er formand for socialrådgiverne i Region Nord- og Midtjylland og næstformand for fælles MED-udvalget i Aarhus Kommune, hvor hun er repræsentant for medarbejderne.

- Det er meget, meget alvorligt. Der er ikke nogen, der skal gå på arbejde og være bange for at opleve vold eller trusler, siger hun.

Det er første gang, at kommunen laver en trivselsmåling på samme tid for alle ansatte, og derfor er det ikke muligt at sammenligne med tidligere år.

Også stadsdirektør Niels Højberg er også bekymret for tallene.

- Jeg synes, det er rigtig mange, når man kigger på tallene, siger han.

- Vi kan jo se, at det er dér, hvor vores medarbejdere møder borgerne i mange forskellige relationer, både i omsorgssektoren, i det specialiserede socialområde og på børn- og ungeområdet.

Kræver kompetenceudvikling

Tilbage på plejehjemmet Skelager i Aarhus, mener forstander Lis Kjems, at der kun er én vej, hvis trivslen skal blive bedre.

- Det handler om at få kompetenceudviklet vores medarbejdere. Hos os kommer der derfor konsulenter og supervisere personalet i plejesituationen, fortæller hun.

Nu skal trivselsundersøgelsen diskuteres af ledere og ansatte over alt i kommunens afdelinger.

- Vi kan nok desværre ikke komme ned på nul, men vi kan gøre vores bedste for sammen at finde ud af, hvordan vi markerer, at det her ikke er okay, og hvordan vi kan forebygge det, siger næstformanden for fælles MED-udvalget i Aarhus Kommune,Trine Quist.

Stadsdirektøren stemmer i.

- Vi er enige om, at der skal gøres en ekstra stor indsats for at få det her bekæmpet, og at sektorerne kan lære af hinanden, siger han.