Trods konkurs: Tre ud af fire ældre i Aarhus har igen valgt privat hjemmehjælp

De private har en anden menneskelighed, mener en af de ældre.

Selv om en række ældre mistede deres private hjemmehjælp efter en konkurs, har det ikke skræmt dem væk fra den private hjælp og over i den kommunale. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

I maj gik det private firma Hjemmehjælpen Aps konkurs. Firmaet var et af de største private hjemmehjælpsfirmaer i Aarhus og stod for hjælpen til omkring 1.100 ældre.

Siden har de ældre haft muligheden for at vælge, om de fremover vil have et andet privat firma eller kommunen til at stå for deres hjemmehjælp.

Trods at have oplevet konkursen, så har omkring 75 procent af de ældre fortsat ønsket at få hjælpen fra et privat firma. Blandt dem er Preben Sejer Jensen.

- Jeg kan godt lide private initiativer, forklarer han.

Ifølge ham har de private hjemmehjælpsfirmaer en anden indgangsvinkel til en opgave, et bedre serviceniveau og en anden menneskelighed.

- For hvis ikke de gør et godt stykke arbejde, har de jo ingen kunder, pointerer Preben Sejer Jensen, der aldrig har oplevet, at en privat hjemmehjælper bare blev væk.

Preben Sejer Jensen oplever også, de private hjemmehjælpsfirmaer reagerer med det samme, når der er noget i vejen, hvor han mener, det er svært at komme igennem i det kommunale system.

Og risikoen for endnu en konkurs kan han godt leve med.

De ældre i Aarhus har i det her tilfælde valgt Aleris Omsorg, hvor områdeleder Marianne Ahl siger, at de er meget beærede over, at de ældre fortsat har tillid til en privat leverandør.

Ældrerådmand i Aarhus, Jette Skive fra Dansk Folkeparti, erkender, der er brug for et løft til den kommunale hjemmepleje - f.eks. at den ældre oftere får besøg af den samme hjemmehjælper. Og hun understreger, at hun er glad for, der er et valg mellem privat og offentlig hjælp.

- For vi er forskelige, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.