Trods stor ingeniørmangel: Hver fjerde nyuddannede står uden job

Tal fra Akademikernes A-kasse viser, at hver fjerde nyuddannet ingeniør står uden arbejde i op til et år.

Det er blandt andet nyuddannede studerende fra ingeniøruddannelsen på Navitas i Aarhus, der muligvis går arbejdsløshed i møde. (© (c) Colorbox)

Vi har efterhånden hørt det en del gange, at virksomhederne skriger på ingeniører. Men selvom der er stor efterspørgsel, så ender mange ingeniørstuderende alligevel i arbejdsløshed.

Tal fra Akademikernes A-kasse viser nemlig, at en fjerdedel af dem, der har været færdiguddannede i op til et år, stadig står uden arbejde.

- Det er et paradoks, for vi mangler ingeniører i stor stil, og samtidig står vi med en masse nyuddannede, som ikke er hurtige til at finde deres første job, siger Juliane Marie Neiiendam, der er formand for De Ansattes Råd i ingeniørforbundet IDA.

Blandt de studerende kommer den høje arbejdsløshed også som en overraskelse.

- Det lyder som et meget højt tal, siger Jens Mejdahl, der er ingeniørstuderende i Aarhus.

- Det overrasker mig, at folk ikke kan få et arbejde, når man hele tiden hører, at der er mangel på ingeniører, siger han.

Ifølge Juliane Marie Neiiendam hænger det sammen med, at virksomhederne ofte søger folk med erfaring, men det skyldes dog også, at de studerende ønsker at blive i de store byer.

- I Aarhus søger mange af dem, der er uddannet i byen, job samme sted. Vi kan til gengæld se, at lige så snart det handler om at komme lidt længere uden for byen, så er der en stor ingeniørmangel, og der er ikke nok, som søger jobbene, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk