Turist fik 1.000 kroner i bøde for at overtræde tildækningsforbud: Mødte op hos politiet iført niqab

Det er første gang, Østjyllands Politi sigter en person for at overtræde det nye tildækningsforbud.

En kvinde fra Hørsholm iført den muslimske niqab var den første i Danmark, som fik en bøde efter det nye tildækningsforbud. (Arkivfoto: Stefan Wermuth / Ritzau Scanpix)

En 48-årig kvindelig turist fra Tyrkiet blev i går sigtet for brud på tildækningsforbuddet, der trådte i kraft den 1. august.

Og hun gjorde det meget svært for politiet ikke at give hende en bøde. Iført en såkaldt niqab, hvor man kun kunne se hendes øjne, mødte hun nemlig op på politistationen i Aarhus for at forny sin opholdstilladelse.

Det fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jeanette Løw Rasmussen:

- Hun var her som turist og ville ind og tale med politiet. Der var hun iført en niqab, som hun blev sigtet for at bære, da der er indført tildækningsforbud.

Via en tolk forklarede politiet kvinden, det er forbudt at være tildækket i Danmark.

- Hun erkendte, at hun havde en niqab på, og forklarede, at hun ikke var bekendt med den nye lovgivning, og at det ikke var hendes intention at bryde den. Derfor ville hun fremover følge de nye regler.

- Da hun forlod politistationen, trak hun også sin tildækning væk fra sit ansigt.

Da kvinden ikke bor i Danmark, fik hun en straksbøde på 1.000 kroner, som hun betalte med det samme.

Den tyrkiske turist er den første, der er blevet sigtet af Østjyllands Politi for at overtræde det nye tildækningsforbud.Tildækningsforbuddet indebærer, at alle beklædningsgenstande, der dækker ansigtet, nu er forbudt på offentlige steder, med mindre det tjener et anerkendelsesværdigt formål.

OPDATERET 05/09/2018 08:41: Overskrift rettet, så det fremgår at det er tildækningsforbuddet, der er overtrådt.

FacebookTwitter