Turistkontorer vil holde lukket uden for sommerperioden

Blandt andet på Djursland ønsker man at lukke turistkontorerne delvist.

I fremtiden vil turisterne på Djursland kun få hjælp på turistkontoret i sommerperioden. Destination Djursland vil nemlig lukke tre turistkontorer resten af året (arkivfoto). (© Colourbox (Arkivfoto))

Flere steder i landet overvejer man at lukke eller delvist lukke turistkontorer.

Mange steder er det nemlig blevet for dyrt at holde turistkontorerne åbne, fortæller turismeprofessor ved Aalborg Universitet Henrik Halkier.

- Det er en trend, vi har set de seneste år. Mange steder kan de se, at det er for dyrt per ekspedition, for der er langt mellem ekspeditionerne, siger han.

Færre bruger turistkontorerne, fordi mange finder oplysninger andre steder, forklarer han.

- Nu har de fleste mobilen i lommen, hvor de kan søge. Før kunne man bruge computeren i forberedelsen af rejsen, og så var man afhængig af et turistkontor, når først man var fremme, siger Henrik Halkier.

Djursland er et af de steder, hvor der er planer om delvist at lukke ned for turistkontorerne.

Her ønsker man at lukke de tre turistkontorer i Ebeltoft, Grenaa og Allingaa uden for sommerperioden fra 2017 og frigøre ressourcer til turistkampagner.

I stedet for er det så planen, at turist- og overnatningsstederne i højere grad skal hjælpe turisterne med informationer om, hvad de kan se, hvor de kan bo, eller hvor de kan spise.

- Så får man en gæsteservice, hvor man bor, eller når man er ude at besøge attraktionerne, så man ikke skal bevæge sig så langt efter den, siger direktør i Destination Djursland Flemming Rasmussen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.