Tusindvis vælger kirkegården fra

Bugserbåden Jakob tilbyder en af de alternative begravelser, som danskerne i stigende grad efterspørger.

Siden bugserbåden Jakob sidste år begyndte at tilbyde askespredninger, har den fået omkring 30 henvendelser og lavet tolv askespredninger, der kan foregå med religiøse elementer eller helt uden. (© dr)

Det sidste farvel foregår i stigende grad uden for kirken.

Samtidig med at flere og flere melder sig ud af folkekirken, så stiger også antallet af begravelser, hvor der ikke er en præst med.

Et alternativt, sidste farvel kan være med den gamle bugserbåd Jakob, som har afgang fra havnen i Aarhus

Christian Børsting og Kirstine Weinholt Jensen var sammen med familien samlet for at sige farvel til deres far, der ville have spredt sin aske i Aarhusbugten.

- Han var ikke medlem af folkekirken og havde valgt det fra for mange, mange år siden, så han synes, at det skulle være på den her måde. Han var ikke interesseret i, at vi skulle passe et gravsted, fortæller sønnen Christian Børsting.

Siden Jakob sidste år begyndte at tilbyde askespredninger, har den fået omkring 30 henvendelser og lavet tolv askespredninger, der kan foregå med religiøse elementer eller helt uden.

Datteren Kirstine Weinholt Jensen mener, at det er en meget personlig måde at tager afsked.

- Det var helt i hans ånd, at det var en uhøjtidelig måde at holde en ceremoni, samtidig med at der også bliver en eller anden form for afsked, siger hun.

Netop ved at sprede asken i vandet kan familien mindes faren på en anden måde.

- Når man hører vandet skvulpe ind over kysten, eller når jeg er på arbejde på havnen, så jeg kan mindes, når jeg går på arbejde ham hver dag, så det er fint, at det er sådan, siger Christian Børsting.

  • Sidste år sagde 24.728 farvel til folkekirken, og det tal har aldrig være større.

  • Samme år blev knap 7.200 begravet uden for folkekirken.

  • Det er omkring 2.000 flere end for ti år siden.

Facebook
Twitter