Ungt par laver blog om ufrivillig barnløshed: Behovet for at dele er kæmpestort

Initiativet får ros af overlæge på fertilitetsklinikken i Horsens.

Frederik Kjærgaard Pedersen og Søs Bødker Dinsen på 32 år og 31 år venter efter flere fertilitetsbehandlinger en pige til januar. (© dr)

Ufrivillig barnløshed fylder utrolig meget hos dem, der er ramt.

Det kender Frederik Kjærgaard Pedersen og Søs Bødker Dinsen fra Aarhus i den grad til.

Undervejs mellem to aborter, en graviditet uden for livmoderen, fem forsøg med insemination og reagensglasbehandling lavede de derfor hjemmesiden fertilitetsliv.dk.

Det er kommet bag på parret, at hjemmesiden har fået så meget opmærksomhed fra brugere og bidragsydere. Siden har over 18.000 brugere og 118.000 sidevisninger.

- Det er gået meget stærkere, end vi har regnet med, og behovet er kæmpestort, har vi fundet ud af, siger Søs Bødker Dinsen.

Parret startede selv hjemmesiden, fordi de følte, at de manglede et sted at dele erfaringer med andre i samme situation, siger Frederik Kjærgaard Pedersen.

- Når man kommer i fertilitetsbehandling, kan man hurtigt føler sig meget alene. Det er anderledes end at dele med venner og familie, da de ikke kender alle de følelser, man går igennem, så det er rart at snakke med nogen, som har mærket det på egen krop, siger han.

På siden kan besøgende finde informationer om fertilitetsbehandling, barnløshed, hormonelle forstyrrelser, abort, vægttab, sygdom, æg/sæddonation, sundhed, motion og mange andre emner indenfor fertilitet.

Initiativet får også ros af overlæge på feritlitetsklinikken i Horsens, Ulla Breth Knudsen.

- Selvom jeg synes, at vi prøver at informere alt, hvad vi kan, så er vi der ikke hele døgnet rundt. Så jeg tror, at det kan være godt at læse om, hvad andre folk har oplevet, siger hun.

I dag venter parret en lille pige til januar, men vejen derhen har sat dybe spor, siger Søs Bødker Dinsen.

- Det var virkelig turbulent, så det var dejligt da det lykkes. Vi var nervøse for at miste hende til at begynde med og havde svært ved at glæde os, men nu sidder hun der, siger hun.

Parret har valgt at køre hjemmesiden videre med faste bloggere, så de mange erfaringer ikke går tabt for andre ufrivillig barnløse par, som prøver at blive gravide.