Universitetet bliver no go for handicappede

Det koster nu universiteterne penge, hvis de studerende er længe om studierne.

Aarhus Universitet advarer Folketinget om, at de seneste reformer kan tvinge studerende med psykisk eller fysisk sygdom ud af universiteterne. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Politikerne er i gang med at udelukke handicappede fra at få en langvarig uddannelse.

Aarhus Universitet advarer Folketinget om, at de seneste reformer kan tvinge studerende med psykisk eller fysisk sygdom ud af universiteterne.

I øjeblikket har Aarhus Universitet 1.200 studerende, som enten er ordblinde eller lider af angst, depression eller andre psykiske problemer.

Reform får uventede konsekvenser

- Men det kan snart være slut, advarer Camilla Sejr Skovhus, der er uddannelsesrådgiver på universitetet.

I et brev til Folketingets ordførere advarer hun om, at SU-reform og fremdriftsreform kan få konsekvenser, der nok ikke var meningen fra starten.

Uddannelsesinstitutionerne bliver nemlig ramt på pengene, hvis de studerende er for længe om at gennemføre studierne. Og de studerende selv får mindre i SU, hvis det trækker ud med at blive færdig.

Det handicapfjendtlige universitet er på vej

Resultatet er, at Folketinget er i gang med at skabe det handicapfjendtlige universitet, og det er urimeligt, mener uddannelsesrådgiveren.

- Vi forlanger heller ikke af en person med krykker, at hun skal gå op ad trappen til femte sal på samme tid som en person uden krykker, skriver Camilla Sejr Skovhus i brevet til Folketinget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk