Ups! 6.000 liter benzin hældt i Samsø-færgens dieselmotor

To færge-afgange er aflyst, mens man pumper benzin op af færgens dieseltank.

Samsø Rederis færge, Isabella, sejler på 90 procent gas og 10 procent diesel.

Alle bilisters mareridt - at få benzin hældt på en dieselmotor - skete i dag for Samsø-færgen.

En tankvognschauffør kom til at trykke på en forkert knap, og så strømmede der tusindvis af liter benzin ind i færgen, der lå i Hou Havn.

Resultatet er, at en dobbelt-tur blev aflyst klokken 12 og 13.15, fordi færgens tank skulle tømmes for 48.000 liter brændstof. 6.000 liter benzin, der var hældt forkert, og 42.000 liter diesel.

Det var en flov chauffør, der selv gjorde opmærksom på fejlen, og det var held i uheld, at den blev opdaget tidligt, fortæller direktør i Samsø Rederi, Carsten Kruse.

- Var det først kommet ind i systemet og ind i motoren, ville det have været rigtig slemt. Motorerne er jo ikke designet til at sejle på benzin, men designet til naturgas og let diesel. Så det er rigtig, rigtig godt, at benzinen ikke kom ind andre steder, fastslår han.

Olieselskabet betaler Samsø Rederis ekstraudgifter ved uheldet.

- Og vi får også en stor "kvaje-kage", siger Carsten Kruse

Færgen sejler mest på naturgas, men bruger ti procent dieselolie - mest til manøvrer i havnene.

RETTET DEN 03/10/2017 14.32: Mængden af benzin, der blev hældt på færgen, er korrigeret. Tidligere fremgik det, at der var blevet hældt 48.000 liter benzin på færgen. Det er ikke korrekt. Den rigtige mængde er 6.000 liter. DR beklager fejlen.