Værtshuse lukker på stribe

De gamle bodegaer har svært ved at holde en forretning kørende.

Vores Sted - et værtshus i Aarhus - har svært ved at leve op til sit navn. Det må snart lukke på grund af for få kunder. (Foto: Frederik Dupont Hald © Dr Østjylland)

Det går kun tilbage for de gamle bodegaer, som vi kender dem. De slås med et faldende antal kunder, og de har også andre problemer som for mange naboklager.

I Aarhus lukkede tre bodegaer sidste år, og to mere drejer snart nøglen om. Til sommer lukker værtshuset "Vores Sted" på grund af for få kunder, fortæller ejeren Kenn Nissen.

- De sidste to år er det gået noget ned af bakke med antallet af kunder, siger han.

"Vores Sted" har eksisteret siden 1973.

Bodegaen er tryg og hyggelig

Ikke langt fra "Vores Sted" ligger "Troubadouren". Men ikke meget længere - til foråret må Susanne Brændstrup Andersen dreje nøglen om til det værtshus, hun har ejet siden 1998. Den største trussel mod "Troubadouren" er naboerne. De er trætte af larmen.

- Det er hårdt, jeg synes, det er synd for kunderne, at de skal tvinges ned til åen, hvor de store, dyre værtshuse ligger. Det er mere trygt og hyggeligt at komme her, siger Susanne Brændstrup Andersen.

Brancheforeningen Horesta fortæller, at antallet af værtshusgæster ifølge de nyeste tal faldt med 18 procent fra 2011 til 2013.

- Når hver femte gæst er væk, så bliver det svært. Der er jo faste udgifter og lønninger, siger formand for Horesta i Midtjylland, Jakob Beck Watjen,

Hans bud på, hvorfor det går tilbage, er at man har nye måder at være social på.

- Vi kommer på mere specialiserede barer og mere på cafeer, lyder det.

De gamle bodegaer kæmper for at holde på kunderne.

Opslået af DR Nyheder på 12. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.