Vandreture skal kortlægge de utrygge steder i Gellerup

Mange beboere i de udatte boligområder i Aarhus Vest bryder sig ikke om at gå ud i området om aftenen. Nu skal såkaldte tryghedsvandringer sætte fokus på, hvor man gøre noget ved forholdene.

Borgerne i Gellerup skal nu udpege de forhold, som holder dem indendørs om aftenen. Det skal ske på vandreture i området sammen med en kommunal utryghedsarkitekt. (Foto: Flemmning Nielsen © DR Østjylland)

Ødelagte opgangs-døre, graffiti på væggene og alt for langt mellem gadelysene.

Det kan få mange beboere til at blive indendørs, når mørket faldet på.

Unge med masker

Nu skal tryghedsvandringer i to boligkvarterer i det vestlige Aarhus sætte spot på de sorte pletter.

- Hvis der kommer nogle unge med sorte masker over hovedet, og det bare er øjnene, man kan se, så føler jeg mig altså lidt utryg, siger Anett Christiansen, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Toveshøj.

Hun var med på den første tryghedsvandring i kvarteret forleden, og med på turen var også en utryghedsarkitekt fra Aarhus Kommune.

Fem vandringer om året

Målet var at få udpeget de ting, der gør beboerne utrygge, og fremover skal der være fem tryghedsvandringer om året i Toveshøj og Gellerupparken.

 

Anett Christiansen har selv ét punkt, hun gerne vil have taget op på vandringerne.

- De unge, som ikke rigtig har nogen sted at være, og som går ned i vores kælder og i opgangene. Dem vil jeg gerne have fokus på, siger hun.

Facebook
Twitter