Verdens ældste hjuldamper får hjælp til at holde dampen oppe

Krydstogtturister og en håndsrækning fra kommunen skal hjælpe Hjejlen ud af krisetider.

Hjejlen har i mere end 150 år sejlet på Silkeborg Søerne, og nu kommer der hjælp til at den fortsat kan gøre det (arkivfoto). (Foto: Johnny Krone- DR)

Verdens ældste, sejlende hjuldamper Hjejlen i Silkeborg får nu et tiltrængt økonomisk løft.

Sidste år havde Hjejleselskabet et underskud på over en halv million kroner blandt andet på grund af dårligt sommervejr.

Men i år vil et stærkt stigende antal krydstogt-turister fra Aarhus nemlig komme til Silkeborg for at sejle med Hjejleselskabets både.

I alt er der bestilt 25 sejladser. Det er noget, der glæder direktøren i Hjejleselskabet Peder Kristensen fra Hjejleselskabet.

- Jeg synes jo, det er helt fantastisk, og man kan ikke andet end at blive glad, siger han.

Han ønsker dog også, at Silkeborg Kommune rækker selskabet en hjælpende hånd, hvis verdens ældste hjuldamper også skal kunne sejle i fremtiden.

Hjejleselskabets direktør mener, det er rimeligt, hvis turbådene får en hjælp fra kommunen på mellem 400.000 og 500.000 kroner årligt ved at købe billetter til for eksempel tilflyttere og skoleelever.

Borgmester Steen Vindum (V) vil gerne gå selskabet i møde, men han vil ikke tage stilling til det konkrete beløb.

- Hjejlen er en del af Silkeborgs DNA, og den skal vi passe rigtig godt på, siger han.

- Jeg kunne godt forestille mig en model, hvor elever i kommunen mindst én gang skal ud og sejle med Hjejlen, og at tilflyttere kan få en billet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.