Verdensmester i indkast skal opmuntre landmænd

Krise-plagede landmænd får gode råd om arbejdsglæde af en mand med en usædvanlig baggrund

Thomas Grønnemark, her i lys jakke, var også en del af det danske bobslædehold, der forsøgte at kvalificere sig til OL for ti år siden. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

At give arbejdsglæden tilbage til landmændene kræver mere end en ny landbrugspakke og bedre rammevilkår. Derfor har Djursland Landboforening hyret en mand, der er vant til svære opgaver.

Thomas Grønnemark - tidligere bobslædekører og verdensrekordholder i fodboldindkast - skal i aften på foreningens generalforsamling lære landmændene om arbejdsglæde.

- Det kan lyde som nogle meget specielle verdener, men det er faktisk helt almen-menneskelige udfordringer, forklarer Thomas Grønnemark.

- Som bobslædekører var jeg en del af et team, og som verdensmester i indkast var jeg stillet over for store udfordringer, siger han.

- Ingen tvivl om, at det er en hård belastning at være landmand. Men det er rigtig vigtigt at skille tingene ad. Hvad kan man selv som landmand gøre noget ved? Og hvad kan man ikke gøre noget ved?, siger Thomas Grønnemark.

Den 40-årige Grønnemark, der i 2010 satte verdensrekord i fodboldindkast med et kast på over 51 meter, vil også fortælle landmændene om det vigtige i at give og modtage hjælp for at nå et mål.

- Vi skal være gode til at få hjælp udefra og være opmærksomme på, hvilke ressourcer folk omkring os har. En landmand kan godt glemme, hvilke gode ressourcer hans medarbejdere har, og hvordan de kan hjælpe ham, siger Thomas Grønnemark.

Facebook
Twitter