Vestas klar med verdens største vindmølle

Vingespidserne når op i 220 meters højde på den vindmølle, Vestas stiller op på det nationale testcenter i Østerild Klitplantage.

Vingespidserne når op i 220 meters højde på den vindmølle, Vestas stiller op på det nationale testcenter i Østerild Klitplantage. (© colourbox)

Vestas er klar til at stille verdens største vindmølle op på det nationale testcenter i Østerild Klitplantage,  fortæller DR Midt & Vest.

Tårnet bliver 140 meter højt, vingerne er 80 meter lange, og møllehuset vejer 390 ton. Når møllen snurrer rundt, vil vingespidserne nå op i 220 meters højde.

Verdens største mølle

Det er dermed verdens hidtil største vindmølle, som Vestas nu har samlet delene til ude på testcentret i Østerild Klitplantage.

Selve rejsningen af møllen er nært forestående, fortæller projektleder Torben Hvid Larsen fra Vestas: - Vi regner med, at det sker inden for de næste 14 dage, siger han til DR Midt & Vest.

Model for havvindmøller

Modellen hedder V164 8 MW. Det er den mølle, som Vestas sammen med japanske Mitsubishi satser på for det voksende marked for havvindmøller.

 - Det er en stor dag for os i Vestas, at vi får verdens største vindmølle op og snurre. Nu kan folk snart se, at det ikke er en papirsmølle længere, siger Torben Hvid Larsen til DR Midt & Vest.

 Den hidtil største mølle på testcentret ved Østerild har været Siemens 6 MW mølle med 197 meter til vingespidsen.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter