Vi sælger guldet privat: Mærkevarer går genbrugsbutikkernes hylder forbi

Der er blevet længere mellem de dyre varer i donationerne til genbrugsbutikkerne.

Bakken er doneret til Blå Kors i Aalborg City Syd, som sjældent takker nej til de ting, som folk dukker op med. (Foto: DR Nordjylland © dr)

Der er travlt rundt om i genbrugsbutikkerne, hvor bagjulen byder på stor aktivitet, da mange skiller sig af med deres gamle ting for at gøre plads til de nye julegaver.

Det mærker Blå Kors' butikker, hvor Oluf Henriksen i Østjylland flere gange om ugen kører ud til folk for at afhente deres ting.

- Lige i øjeblikket er der booket op til midten af januar, så vi har rimelig travlt, siger han.

Til forskel fra tidligere er der ikke så mange mærkevarer blandt de ting, som finder vej til genbrugsbutikkerne.

Prøver først at sælge privat

Der er nemlig en tendens til, at flere selv forsøger at få solgt guldet på nettet, fortæller områdelederen for de østjyske Blå Kors-genbrugsbutikker, Annette Haahr.

- Der er nogle af de rigtige gode ting, som ikke kommer ind ad vores dør, siger hun.

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper udsatte mennesker, hjemløse, misbrugere og deres børn. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © dr)

Blå Kors i Aalborg City Syd mærker også, at folk selv prøver at sælge de ting, som kunne være noget værd, siger Lene Ladefoged, der er frivillig leder.

- Vi hører ret ofte, at folk fortæller, at de først selv har prøvet at sælge tingene. Folk ved godt, hvad de har derhjemme. Hvis de ikke kan sælge det, så kommer de her. Der går måske en halv time, så er det ude igen, siger hun.

Butikkerne kan sælge alt

Genbrugsbutikkerne kan nemlig sagtens få solgt de varer, som er på hylderne, siger Birgit Andersen, der bestyrer en Blå Kors butik i Aarhus.

- Vi kan sælge alt her. Der er ikke den ting, som vi ikke kan sælge. Vi får somme tider noget ind, som vi ikke ved hvad er, men de bliver solgt alligevel, siger hun.

Selvom der er længere mellem de bedste mærkevarer end før, er kunderne lige så trofaste som altid og parate til at købe, fortæller Annette Haahr.

- De ved, at når de støtter Blå Kors Genbrug, så støtter de udsatte mennesker i Danmark, og det betyder rigtig meget, siger hun.

Blå Kors har 58 genbrugsbutikker fordelt i hele landet.

Facebook
Twitter