Vi skåler oftere i øl fra mikrobryggerier

Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste, når det handler om at drikke øl fra de små bryggerier, mener ølentusiast.

Øl fra mikrobryggerier hitter som aldrig før. Her ses en Svane fra Indslev Bryggeri. (Foto: Lars Esmarch © DR Fyn)

2014 var et rekordår for danske bryggerier, der sendte flere øl på markedet end nogensinde før.

Vi drikker især flere og flere øl fra danske mikrobryggerier. De seneste 10 år er andelen steget støt, og det har også sat godt gang i den østjyske ølbrygning.

Sidste år lancerede de østjyske bryggerier 144 nye øl, oplyser Beerticker.dk. Det er mere end dobbelt så mange som året før.

Øvede sig syv-otte år og startede så bryggeri

Nogle af de øl er produceret af Nordisk Bryghus i Allingåbro. Her tappede de deres første øl i 2014.

Thorkild Have havde øvet sig i at brygge øl i syv-otte år, før han tog beslutningen om at starte sit eget mikrobryggeri. I et nedlagt slagteri brygger han nu hver måned 4-5.000 liter øl.

- Jeg lagde ud med at brygge på nogenlunde det samme grej, som de fleste små hobbybryggere brguer. Nu har jeg bygget mit eget grej, der kan brygge 500 liter ad gangen. Så er vi oppe på et niveau, hvor der også er mulighed for at få solgt så meget øl, så man kan få nogle penge i kassen, siger Thorkild Have.

Thorkild Have producerer nu ni forskellige øl, der står på hylderne blandt andet i Superbrugsen i Glesborg, i en kaffebutik i Grenaa og i en vinhandel i Aarhus.

Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste

Søren Rolander er regionsformand for danske ølentusiaster. Han tror, at danskernes større indtag af øl fra mikrobryggerier skyldes, at vi har fået et andet forhold til øl de seneste år.

- Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste. De vil gerne have en helt ny smagsoplevelse i stedet for at drikke de her tarvelige industripilsnere.

- Så er der jo også det, at bryggerierne er meget lokale - for eksempel sådan et bryggeri som Skagen Bryghus. Bare det, at du bruger ordet 'Skagen', er i mange menneskers bevidsthed et kvalitetsstempel, siger Søren Rolander.

 

Facebook
Twitter