VIDEO Sådan gør du tang mere appetitlig

Ti lande er i dag samlet for at diskutere, hvordan tang kan blive en del af aftensmaden. Et bud er let og simpelt at ændre farven.

Det tager kun få sekunder at trylle brunt tang til en mere indbydende grøn farve. Se, hvordan Lone Thybo Mouritsen fra Kattegatcentret gør.

Nogle øjne ser tang som en slimet, brun masse i standkanten, mens andre ser det som potentiel aftensmad.

Derfor er folk fra cirka ti lande i disse dage samlet for at diskutere, hvad der er mulighederne i at dyrke og forædle tang.

Det sker på Nordisk Tang-konference i Grenå på

Djursland
.

Tangen er rykket ind i supermarkederne

Tang er faktisk allerede på hylderne i supermarkederne, fortæller forskningsleder Lone Thybo Mouritsen fra Kattegat-centret.

-Der er tang i pesto, tangsennep, tangmel og snaps med tang. Jeg tror, at det næste bliver en tangsalat som erstatning for de importerede tangsalater, man kan få i dag, siger Lone Thybo Mouritsen.

Der er flere hundrede tangarter i Danmark, og ingen af dem er giftige, selv om det heller ikke er alle, der smager lige godt.

Kan bruges mange steder

Mens flere altså advokerer for, at tangen skal på middagsbordet, så kan det også bruges mange andre steder, siger forskningslederen.

- Man kan også bruge det til svinefoder, hvor det kan gå ind og erstatte en del af de proteiner, vi i dag får fra soja fra Sydamerika, fortæller Lone Thybo Mouritsen.

Derudover bliver der også lavet forsøg med at erstatte noget af den zink, som smågrise får, med tang, for på den måde at undgå, at zinken havner i naturen, som det sker i dag.