Videospil med stenkast mod busser forarger chauffører

En dårlig spøg. Sådan karakteriserer de aarhusianske buschauffører, at byens boligforeninger bruger et videospil, som går ud på at kaste sten mod busser.

Flere buschauffører i Aarhus har måttet stoppe med deres arbejde, efter at de har oplevet stenkast mod deres busser. Derfor er chaufførerne forargede over, at boligforeningerne bruger et videospil, som går ud på at kaste sten efter bus. (© DR Østjylland)

Kom og kast med sten mod en bybus.Sådan lyder det fra boligforeningerne i Aarhus, der i dag udstiller på en messe i Bella Centret i København.Kast en sten og ram en busVed indgangen til boligforeningernes stand er der er et Nintendo Wii-spil, hvor man skal ramme en gul bybus.

Det gælder om at ramme bussen, men præmien er, at hvis man gør det, så holder bussen op med at køre i ens boligområde, og så må man gå hjem.Anders Rønnebro, formand, de aarhusianske boligforeninger- Det gælder jo om at ramme bussen, men præmien er også, at man får at vide, hvis man gør det, så holder den op med at køre i ens boligområde, og så må man gå hjem, siger Anders Rønnebro, formand for de aarhusianske boligorganisationer.- Meningen er at vise, hvordan vi i Aarhus arbejder på at omdanne områder, som er slemt ramt af sociale problemer, til helt almindelige byområder, siger han.Kolleger har måttet stoppe efter stenkastTrods det pædagogiske sigte kan en af tillidsrepræsentanterne for bybuschaufførerne i Aarhus, Peter Frentz, ikke se det sjove i spillet.

Det er en meget dårlig spøg. Jeg har flere kolleger, som har måttet stoppe som buschauffør, fordi der er blevet kastet sten mod deres busser.Peter Frentz, tillidsrepræsentant, bybuschaufførerne i Aarhus- Det er en meget, meget dårlig spøg, og jeg synes, man burde stoppe det med det samme. Jeg har flere kolleger, der måtte stoppe som buschauffører, fordi der er blevet kastet sten på busserne. Så det er helt misforstået, siger han.Skal vise problemerneBoligorganisationerne har da heller ikke talt med bybuschaufførerne først, inden de fik lavet spillet.

- Det har vi ikke, nej. Vi vil bare anskueliggøre, hvor dårlig situationen i boligområderne kan være, og det er det, vi har vist med det her symbol med en bus, der bliver kastet sten på. Det er bestemt ikke, fordi vi sympatiserer med stenkasterne - tværtimod, siger Anders Rønnebro.Det dæmper dog ikke kritikken fra bybuschaufførerne.- Jeg kan ikke forstå, at man skal bruge sådan noget som stenkast efter en bus, når det nu har haft så stor betydning for nogle kolleger, siger Peter Frentz.

Facebook
Twitter