(Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)

Vildmarksbad og koncerter på lærred: Festglade venner holder 'Smukfest'

Team Paderborner har været fast inventar på Smukfest i 30 år, som i år er aflyst.

Lige nu skulle Bøgeskoven i Skanderborg være fuld af festglade mennesker. Men på grund af coronaepidemien er Smukfest aflyst i år.

Men hvad gør man så, hvis man havde glædet sig til at skulle afsted?

Ja, man kan jo holde sin egen Smukfest. Og det var det eneste rigtige at gøre for Team Paderborner, en festglad gruppe, som i 30 år har været en fast bestanddel af festivalen.

 • I år er bøgeskoven således skiftet ud med et sommerhus ved Ulstrup. Paderborner-øl er obligatorisk i campen. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  1 / 6
 • Flemming Bach har fået tilnavnet "TP01", fordi han er grundlægger af teamet. Omkring 25 er med, og alle har deres eget id-kort med indskriften "TP" efterfulgt af et nummer. Og indehaveren af "TP01" hedder Flemming Bach. Han var altså med helt fra starten i 1989. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  2 / 6
 • Der drikkes Paderborner-øl, høres musik, og så er der medbragt et vildmarksbad. Alt sammen som når man er på festival, siger Line Mikkelsen, som også går under navnet "Bette-Line". - Vi har det samme gejl med, som vi plejer at have med på Smukfest, men vi savner selvfølgelig de andre, siger hun. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  3 / 6
 • Her spilles "lykkehjulet" traditionen tro ved morgenbordet. Med computer på et lærred sørger de også for at se gamle koncerter. - I aftes havde vi et brag af en fest med TV-2, og bagefter gik Infernal på. Efter morgenmaden er det Thomas Helmig, der "går på scenen". Denne festival betyder så meget for os. Selvom den ikke er her i år, så lever den i os, i blodet. Det er et festival-dna, vi har, siger Line Mikkelsen. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  4 / 6
 • Morgenvækningen er i gang i campen, så alle kan sidde klar ved morgenbordet 7.59. Martin Jensen – også kaldet "Tæppe" – står for vækningen i campen. Han plejer at vække folk med megafon. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  5 / 6
 • Til morgenmaden udskænkes også "små skarpe" i et legetøjstog, som kører hen over bordet. (Foto: © Rasmus Kynde, Dr Østjylland)
  6 / 6