Vindmølle bukker under efter kraftig blæst: Vingerester ligger spredt ud over mark

Vindmøllen nordøst for Randers klarede ikke nattens voldsomme vindstød.

Vindmøllens vinger er blevet beskadiget i nattens kraftige blæsevejr. (© Dr Østjylland)

En vindmølle mellem Harridslev og Vestrup ved Randers måtte bukke under for nattens kraftige blæsevejr.

Vingerne hænger i det yderste af glasfiberen, og al indmad fra vingerne er fløjet ud og spredt over området omkring vindmøllen.

Det er endnu uvist, hvordan det kunne ske, fortæller beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen fra Beredskab og Sikkerhed Randers.

- Der står fem vindmøller på række, og det er den midterste af de fem, der er havareret, mens de andre har klaret stormen fint. Så der må jo være et eller andet teknisk fejl i møllen, der gør, at der er sket det, som ikke burde ske, siger han.

Han fortæller, at de endnu ikke ved så meget om, hvad der er sket.

- Vindmøllerne er konstrueret på den måde, at hvis de registrerer en fejl, så skulle møllen gerne blive standset, så den er låst. Og så burde der ikke kunne ske yderligere. Men det er så åbenbart ikke sket i det her tilfælde, siger Niels Henrik Nielsen.

Dele af vindmøllens vinger ligger spredt på marken. (© Dr Østjylland)

Ingen er kommet noget til

Niels Henrik Nielsen fortæller, at der ikke er nogen mennesker, der har været i fare. Møllerne står nemlig lidt afsides på en mark, og der har derfor ikke været nogen i nærheden, da det gik galt i nat.

Grusvejen, der løber ved vindmøllerne, er her til morgen blevet spærret af, så folk ikke kommer for tæt på den beskadigede mølle.

Ejeren skal nu have fundet ud af, hvad der skal ske med den ødelagte vindmølle, og foreløbig bliver afspærringen opretholdt, så der ikke sker noget med eventuelle forbipasserende.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter