Virksomhed ansætter med stor succes autister

BOAS Specialister har autister ansat som it-konsulenter og er nu kåret som gazellevirksomhed.

Autisterne i den aarhusianske virksomhed BOAS Specialister er ansat til at løse forskellige it-opgaver (arkivfoto). (© Colourbox)

Man kan godt kombinere en socialøkonomisk virksomhed med sorte tal på bundlinjen. Det beviser virksomheden BOAS Specialister i Aarhus.

Her ansætter de autister til at løse it-opgaver, og medarbejderne gør det så godt, at virksomheden i år er blevet kåret som gazellevirksomhed, som er en virksomhed med særlig stor vækst.

- Hvis ikke jeg var her hos BOAS Specialister, havde jeg nok søgt om førtidspension. Det var den udsigt, jeg havde, siger Michael Vestergaard Drejer, der er autist og konsulent hos BOAS Specialister.

Hemmeligheden bag succesen er at udnytte det, autisterne er særligt gode til, fortæller virksomhedens direktør Allan Petersen.

- De har simpelthen en evne til at fokusere, holde fast og se detaljer, som jeg aldrig nogensinde har set før. Hvis vi forstår at sætte det på spil på de rigtige opgaver, så er de bare særligt gode, siger han.

Men der skal også tages ekstra hensyn til medarbejderne med autisme. Det bliver gjort ved hyppige trivselssamtaler, ved at tilpasse kontoromgivelserne til den enkelte og ved at udvise fleksibilitet, fortæller Michael Vestergaard Drejer.

- Mange af os har tankemylder, som gør, at man ikke kan falde i søvn, fordi man ligger og spekulerer og spekulerer. Der en forståelse, hvis man siger, at man simpelthen ikke har sovet i nat, forklarer han.