Virksomheder gør sig lækre for studerende

Der er rift om de studerende på dagens it-karrieredag

På it-karrieredagen får virksomhederne blandt andet et minut, hvor de kan fortælle om deres fortræffeligheder over for de studerende. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)

Sædvanligvis er det de studerende, der står med hatten i hånden over for arbejdsgiverne for at få et job. Men når Aarhus Universitet i dag arrangerer en it-karrieredag er det lige omvendt.

Her er det virksomhederne, der skal gøre sig lækre og attraktive over for de studerende.
For it-studerende er eftertragtede.

- Det er selvfølgelig et meget stort privilegie, og det er da fedt at se, hvad virksomhederne kan diske op med, siger it-studerende Søren Gregersen.

Solitwork er en af 34 virksomheder, der i dag på en særlig karrieredag for it-studerende i Aarhus skal prøve at lokke nye medarbejdere til.

For virksomheden er det utrolig vigtigt, fortæller administrerende direktør Karina Boldsen.

- Vi oplever, at der er stort efterspørgsel på it-studerende i øjeblikket. Vi prøver hele tiden at holde os skarpe og være der, hvor de studerende er, siger hun.

Senest viser et rundspørge blandt mere end 160 IT-virksomheder, foretaget af brancheorganisationen IT-Branchen, at 29 procent af virksomhederne inden for de seneste år haft ledige it-stillinger, som de måtte opgive at besætte.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.