Virksomheder gør sig lækre for studerende

Der er rift om de studerende på dagens it-karrieredag

På it-karrieredagen får virksomhederne blandt andet et minut, hvor de kan fortælle om deres fortræffeligheder over for de studerende. (Foto: © Ann Smed Madsen, DR)

Sædvanligvis er det de studerende, der står med hatten i hånden over for arbejdsgiverne for at få et job. Men når Aarhus Universitet i dag arrangerer en it-karrieredag er det lige omvendt.

Her er det virksomhederne, der skal gøre sig lækre og attraktive over for de studerende. For it-studerende er eftertragtede.

- Det er selvfølgelig et meget stort privilegie, og det er da fedt at se, hvad virksomhederne kan diske op med, siger it-studerende Søren Gregersen.

Solitwork er en af 34 virksomheder, der i dag på en særlig karrieredag for it-studerende i Aarhus skal prøve at lokke nye medarbejdere til.

For virksomheden er det utrolig vigtigt, fortæller administrerende direktør Karina Boldsen.

- Vi oplever, at der er stort efterspørgsel på it-studerende i øjeblikket. Vi prøver hele tiden at holde os skarpe og være der, hvor de studerende er, siger hun.

Senest viser et rundspørge blandt mere end 160 IT-virksomheder, foretaget af brancheorganisationen IT-Branchen, at 29 procent af virksomhederne inden for de seneste år haft ledige it-stillinger, som de måtte opgive at besætte.