VM-effekt: Flere sejlere i klubberne efter VM i sejlsport i Aarhus

Både Kaløvig Bådelaug og Egå Sejlklub melder om stigende interesse for sejlsporten.

Efter VM i sejlsport har flere fået øjnene op for det interessante ved at være ude på bølgen blå. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sejlklubberne omkring Aarhus har fået ekstra skumsprøjt under kølen efter VM i Sejlsport 2018.

Lidt nord for Aarhus har Egå Sejlklub tydeligt kunne mærke, hvordan et verdensmesterskab har øget interessen for livet på havet, især blandt de unge, fortæller klubbens formand Peter Juul.

- En masse, der ellers ikke interesserede sig for sejlsport, begyndte at tænke: 'Hov, det ser da spændende ud, det der foregår ude på vandet', siger han.

Han fortæller, at man det sidste år har fået 120 nye medlemmer.

Hos naboklubben Kaløvig Bådelaug har VM-effekten også indfundet sig. Det har blandt andet betydet, at flere har lyst til at lære at sejle. Det fortæller den uddannelsesansvarlige ved Kaløvig Bådelaug Jens Villumsen.

Her er der kommet dobbelt så mange voksne i klubben.

- Hvor vi normalt ligger på 12-13 voksensejlerelever, ligger vi nu på mere end 30, så det er en tilgang, der vil noget, siger han.

Det er terapi at være på vandet

Det er dog ikke kun sejleskolen, men også enkelte ture på havet, som er kommet i høj kurs.

- Når vi ser på den kommende sæson for praktisk sejlads, har vi allerede venteliste, og jeg fornemmer, at vi faktisk bliver nødt til at købe en skolebåd mere og få fat i nogle flere instruktører, hvis vi skal dække markedet, siger han.

Han tror, de nye sejlere holder ved, da en tur på bølgen blå kan virke som ren terapi.

- Jeg tror, en hel del af det, er friheden og den ro, der kommer med lyden af vand på skroget- Det giver en følelse af slow-motion, selvom man sejler hurtigt, siger han.

VM i Sejlsport fra Aarhus Bugt var det største sejlsportsevent på dansk grund og blev vist på over 59 tv-stationer verden over.

Det fandt sted fra 30. juli til 12. august i år.