Voksende modstand mod krisehjælp til lufthavn

Politisk flertal i Randers for nyt bidrag til Aarhus Lufthavn, men så er det også sidste gang, siger Socialdemokraterne.

Aarhus Lufthavn har fornylig mistet flere udlandsruter med Ryanair. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © DR)

Endnu engang må den kriseramte Aarhus Lufthavn på Djursland rundt med hatten til de fem østjyske ejerkommuner. 30 millioner kroner skal findes. I eftermiddag skal politikerne i Randers Kommune tage stilling til deres del af bidraget, og store dele af byrådet er på forhånd kritisk. Beboerlisten og Velfærdslisten siger nej til et nyt bidrag.

Beboerlisten: Bundløst hul- Aarhus Lufthavn er et bundløst hul, der helt bør lukkes. Den ligger forkert, siger Beboerlistens byrådsmedlem Jens Laursen. Vi kaster de sidste penge i den nuHenning Jensen Nyhuus, Socialdemokraternes politiske leder i RandersOgså Socialdemokraterne er kritiske.- Vi kaster de sidste penge i den nu. Men så bevilger vi ikke flere, så længe vi ikke har sikkerhed for, at lufthavnen bliver liggende, hvor den er, siger Socialdemokraternes gruppeleder, Henning Jensen Nyhuus.

Ødelæggende usikkerhedBlandt andet Aarhus Kommune flirter ivrigt med ideen om at flytte lufthavnen. Og netop den usikkerhed er ødelæggende for lufthavnen, siger redaktør Ole Kirchert fra branchesitet Check-In. Mens  Aarhus Lufthavn sidste år havde 14,6 millioner i underskud, voksede både Aalborg og Billund. Og den skævhed vil fortsætte, så længe der spøger andre muligheder i baggrunden, forudser Ole Kirchert. Det irske lavprisselskab Ryanair besluttede fornylig at lukke flere udlandsruter fra Aarhus Lufthavn. 

Facebook
Twitter