Voldsanklaget kræver erstatning

En 41-årig mand fra Djursland kræver i landsretten i dag en erstatning på 761.000 kroner efter at have siddet uberettiget varetægtsfængslet for rystevold mod sin søn.

Ved byretten i Aarhus fik Henrik Bøgeskov Nielsen nej til et krav om erstatning. I dag kører sagen i landsretten i Aarhus. (Foto: Eric Øtting © DR)

En 41-årig mand fra Djursland er i dag i landsretten.

Han kræver en erstatning på 761.000 kr. for i et år uberettiget at have siddet varetægtsfængslet for rystevold mod sin nyfødte søn.

I 2003 blev Henrik Bøgeskov Nielsen anholdt for at have mishandlet sin kun seks uger gamle søn. Han sad varetægtsfængslet i et år, før han blev renset for alle anklager.

Stærkt påvirket af sagen

Men den lange varetægtsfængsling har sat sine spor.

- Jeg har let til gråd og bliver hurtigt deprimeret. Jeg har forsøgt at arbejde, men kan ikke klare et arbejde. Jeg kan ikke passe faste klokkeslet, siger Henrik Bøgeskov Nielsen.

Han har allerede fået en erstatning på 220.000 kr. for den uberettigede fængsling.

Men nu kræver han 761.000 blandt andet for mén og tab af erhvervsevne.

Nej i byretten

Ved byretten fik Henrik Bøgeskov Nielsen et nej til kravet. I dag kommer sagen så for i Landsretten.

Han håber på at få erstatningen, men mest af alt håber Henrik Bøgeskov Nielsen på at få sat punktum i den langtrukne sag.

- Hvis der ikke hele tiden bliver rippet op i sagen, og jeg ikke igen og igen skal fortælle den, kan det være at jeg glemmer den og kan komme videre. Måske kan jeg på et tidspunkt få et arbejde, siger han.

Skulle vente på undersøgelser

Varetægtsfængslingen varede så længe, fordi politiet skulle vente på udtalelser fra retslæger og på mentalundersøgelser.

Lægerne har aldrig helt fundet ud af, hvordan Henrik Bøgeskov Nielsens søn fik sine skader.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk