Whistleblower står frem: Hun afslørede svigt i familieafdeling

Socialrådgiver gik til medierne, da ledelsen ikke lyttede til hendes kritik. Nu skal hun arbejde for socialrådgiveres ytringsfrihed.

Maj Thorsen Ottesen arbejdede selv i Randers Kommunes familieafdeling. Det var her, hun blev opmærksom på problemerne. (Foto: © PRIVATFOTO)

Kvinden, der for to år siden afslørede, at udsatte børn i Randers blev svigtet på grund af kaotiske forhold i kommunens familieafdeling, står nu frem.

Socialrådgiver Maj Thorsen Ottesen gik til Randers Amtsavis under pseudonymet "Karen," efter at hun forgæves havde forsøgt at råbe ledelsen op.

I dag begynder hun i en ny arbejdsgruppe i Dansk Socialrådgiverforening, der tager sig af socialrådgiveres ytringsfrihed og etik.

Hun skal i arbejdsgruppen blandt andet undersøge, hvordan det står til med socialrådgivernes ytringsfrihed. Derfor vælger hun nu at stå frem.

- Jeg tænker, at hvis jeg skal være med i sådan en gruppe og være tro mod mig selv, og det handler om ytringsfrihed, så er jeg også nødt til selv at turde at sige, hvad jeg gjorde for to år siden, siger Maj Thorsen Ottesen.

Hun oplevede dengang, at det svært at råbe op om problemerne i familieafdelingen.

- Jeg var utrolig bange for at skulle blive fyret eller at blive mobbet af lederne. Jeg ved ikke, om det ville være endt sådan, men det var min frygt, og undersøgelser viser jo også, at det er svært at stå frem, siger hun.

Maj Thorsen Ottesen arbejder i dag som konsulent i Favrskov Kommune.