WHO giver Aarhus Universitetshospital stor ros

Fødeafdelingen i Skejby får ros af WHO for projekt for kvinder, der er bristet under fødsel.

Patienten fik god behandling på Universitetshospitalet i Aarhus. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Artiklen er opdateret den 21. oktober 2020. På denne dato er kilden blevet anonymiseret efter eget ønske. Tidligere fremgik kvindens navn og billede i artiklen.

Aarhus Universitetshospital er gode til at hjælpe kvinder, der er bristet under fødsel, mener WHO.

Og samme oplevelse har en af patienterne.

- Jeg fik en ualmindelig god behandling, og jeg var meget glad for, at de kaldte mig ind, fortæller patienten, der omkring årsskiftet fødte en søn.

Hun er langt fra alene om at være glad for behandlingen. Faktisk er de så gode på fødeafdelingen i Skejby, at de nu bliver fremhævet af den verdensomspændende sundhedsorganisation WHO.

Det gør de for den måde, Aarhus Universitetshospital behandler kvinder, der er blevet syet i forbindelse med fødslen. De får et rutinemæssigt tjek, så man sikrer sig, at syningen er i orden.

Det var vigtigt for patienten, der måtte klippes op under fødslen.

- Jeg var førstegangsfødende, og jeg havde fået at vide, at det kunne være ubehageligt at blive syet sammen, fortæller hun.

Efter fødslen havde hun ondt, og hun endte derfor med at ringe til fødeafdelingen.

- Jeg var lidt i tvivl om, hvor ondt det skulle gøre, men jeg blev taget meget alvorligt og kaldt ind, da jeg ringede til afdelingen, fortæller hun.

Da hun blev tjekket, viste det sig, at syningen var gået op. Selvom det kun er to procent af fødeafdelingens syninger, der skal laves om, så er det vigtigt for dem, det handler om.

- Det er vigtigt for mig, at jeg er helet pænt, og at alting ser ordentligt ud og virker rigtigt, efter man har født, siger patienten.