27-årig får erstatning for Kundby-sag

Varetægtsfængsling i over et år udløser erstatning i terrorsagen fra Kundby.

En 27-årige mand får erstatning for at have siddet varetægtsfængslet i et år i forbindelse med Kundby-sagen. (© dr)

Retten i Holbæk har netop afgjort en sag om erstatning til en 27-årig mand, der sad varetægtsfængslet i mere end et år i den såkaldte Kundbysag.

Den 27-årige mand får 331.600 kroner i erstatning. Det skriver Ritzau.

Han sad varetægtsfængslet i lidt over et år i terrorsagen fra Kundby, inden sigtelsen mod ham blev droppet.

- Vi er selvfølgelig tilfredse med, at man fra rettens side vælger at tilkende ham erstatning, selvom den er noget mindre, end hvad vi krævede, lyder det fra den 27-åriges forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Hans erstatningskrav i sagen var 1,1 millioner kroner - tre gange så højt som den normale takst - fordi den 27-årige mand var sigtet efter terrorparagraffen.

- Vi overvejer og diskuterer selvfølgelig, om vi vil kære sagen til landsretten for at forsøge at få beløbet sat op, forklarer Michael Juul Eriksen.

Manden sad varetægtsfængslet i en af de mest spektakulære sager herhjemme, hvor en dengang kun 15-årig pige fra Kundby forsøgte at fremstille sprængstof til at bombe, der skulle bruges både mod hendes tidligere folkeskole og den jødiske skole i København, Carolineskolen.

Politiet mente i lang tid, at den 27-årige mand havde hjulpet Kundbypigen med bombeplanerne, fordi manden havde haft kontakt med den unge pige.

I sidste ende kunne politiet ikke bevise, at han havde bidraget til hendes terrorplaner og droppede sigtelsen mod ham.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk