54 rækkehuse skal rives ned, fordi ingen vil bo i dem

54 rækkehuse med udsigt til Smålandshavet skal rives ned. Brandærgerligt, mener de resterende beboere.

  • Frisk luft, udsigt til Smålandshavet og få kilometer fra øens største turistattraktion, Knuthenborg Safaripark. Alligevel skal husene her rives ned. (Foto: Kim Palm © (c) DR)
  • - Det er brandærgerligt, men det er som om, hele Danmark vil bo tæt på Rådhuspladsen i København, lyder det fra beboerne her. Fra venstre Leif Warner, Ole Mølgaard, Jørgen Orrild og Mogens Hansen. (Foto: Kim Palm © (c) DR)
1 / 2

Havde de ligget i enten Rødovre eller Hvidovre, havde der formentlig været 20 års ventetid på at få plads i rækkehusbebyggelsen Bandholmvænge. Men nu ligger de i Bandholm på det nordlige Lolland, og derfor skal 54 rækkehuse rives ned.

Det endelige dødsstød blev leveret i går, hvor Lolland Kommunes økonomiudvalg godkendte nedrivningsplanen for den 36 år gamle rækkehusbebyggelse.

Husene ligger ellers med udsigt til Smålandshavet og få kilometer fra øens største turistattraktion, Knuthenborg Safaripark.

- Det er umådeligt trist, men vi har selv været med til at træffe beslutningen. Vi kan ikke klare mere, siger afdelingsformand i Bandholmvænge Leif Warner.

Halvdelen af beboerne er fraflyttet bebyggelsen, og det har resulteret i kraftige huslejestigninger for de resterende beboere i Bandholmvænge, der har oparbejdet en uoverstigelig milliongæld.

Derfor vil Lolland Kommune jævne bebyggelsen med jorden, mens beboerne vil blive genhuset andre steder på øen.

- Det er brandærgerligt, men det er som om, hele Danmark vil bo tæt på Rådhuspladsen i København og fravælger alt det, der ligger lidt længere væk, siger bestyrelsesformand i Lolland Almennyttige Boligselskab Helen Siegvardsen.

- Vi har forsøgt utallige kampagner for at vende udviklingen i Bandholmvænge, men intet er lykkedes og derfor må give fortabt og rive ellers gode huse ned, fortæller hun.

Det er nu op til integrations-, udlændinge- og boligminister Inger Støjberg (V) at afgøre, hvornår Bandholmvænge bliver revet ned.

Beboerne forventer selv, at deres huse er jævnet med jorden indenfor et år.

Facebook
Twitter