7. klasser og forældre kæmper mod udvisning af klassekammerat

Klassekassen skal måske tages i brug, så en 14-årig dreng og hans forældre kan blive i landet.

14-årige Tefik fra Holbæk skal udvises fra Danmark. Hans klassekammerater kæmper for ham, og forældrene overvejer at få klassekassen til at betale for en advokat. (Foto: Trine Warrer Juul)

I fredags kunne 14-årige Tefik Dulaj fortælle sine klassekammerater, at han og hans forældre bliver udvist af Danmark og skal rejse allerede nu på torsdag. En besked, der rystede klassekammeraterne.

- Jeg blev chokeret og ked af det, men samtidig også vred. Jeg synes ikke det er i orden, de kan smide ham ud med otte dages varsel, siger Signe Spaanhede Larsen fra 7.B på Isefjordskolen i Holbæk.

De to 7. klasser på Isefjordskolen arrangerer i dag en demonstration foran skolen i håb om at råbe de ansvarlige op, så Tefik Dulaj og hans familie kan blive i Danmark.

- Jeg føler mig meget dansk

Tefik Dulaj kom til Danmark sammen med sine forældre, som flygtede fra Kosovo, da han var 11 år. Moren er traumatiseret og psykisk syg, og da faren passer hende, har ingen af dem fået arbejde i Danmark.

Tefik Dulaj har ikke gået i skole i Kosovo, men siden han kom til Danmark har han hængt i med skolen, fået gode venner, et fritidsjob som avisbud og spiller fodbold.

- Jeg føler mig meget dansk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis vi skal tilbage til Kosovo. Vi har intet at komme tilbage til, og min mor bliver aldrig rask, hvis vi ikke kan blive i Danmark, siger Tefik Dulaj.

Klassekassen skal betale for en advokat

Alt imens eleverne i 7. klasse på Isefjordskolen i dag demonstrerer, er forældrene også i fuld gang med at forhindre udvisningen af familien Dulaj.

De forsøger at skaffe en ny advokat, som kan gå til domstolene med sagen og dermed udsætte udvisningen foreløbigt.

- Vi forældre og elever overvejer at bruge klassekassen til at betale for en advokat. Det er meget magtpåliggende for os at bruge det til den her vigtige sag fremfor til is, siger Pernille Spaanhede, forælder i 7.B på Isefjordskolen.

Hun fortsætter:

- Jeg er sikker på, vi godt kan samle ind igen til en lejrskoletur.

Forældrene er rystede over, at familien kun har fået otte dages varsel til at skulle forlade landet, ligesom de angiveligt ikke er blevet vejledt om muligheden for at klage over afgørelsen.

Normalt med otte dages frist for udvisning

Udlændingenævnet som har truffet afgørelsen om at familien Dulaj skal forlade Danmark senest torsdag d 16. april vil ikke kommentere den konkrete sag.

De oplyser dog, at det er normal praksis med et varsel på otte dage til personer der ikke har en gældende opholdstilladelse. Har man det, er fristen for udvisning en måned.

Facebook
Twitter