800 kilometer lang rute skal lokke cykelturister til Syddanmark

En ny cykelrute gennem 17 kommuner skal være med til at tiltrække flere cyklende turister – og dermed skabe vækst for kommunerne.

Den samlede rute bliver over 800 kilometer lang og løber fra den dansk-tyske grænse, gennem det Sydfynske Øhav, henover Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland og over Lillebælt, indtil ruten føres tilbage til Padborg. (© Vejdirektoratet)

Sidste år satte omkring 1,5 millioner turister sig i sadlen og holdt cykelferie i Danmark.

Men der er plads til endnu flere på feriecyklen rundt omkring i landet, og derfor går Vejdirektoratet nu i gang med at skabe en 800 kilometer lang national cykelrute i Syddanmark.

- Vi er i gang med at støbe fundamentet til en ny national cykelrute 8, der skal binde 17 syddanske kommuner sammen, siger Andreas Egense, der er afdelingsleder i direktoratet.

Det handler også om vækst

Den nuværende rute 8 - Sydhavsruten - bliver omdannet til en kystnær rute, der går gennem både natur og gamle købstæder, og så skal den binde regionens seværdigheder sammen – blandt andet Møns Klint, Nakskov Fjord, Koldinghus og Christiansfeld.

Andreas Egense lægger ikke skjul på, at de mange cyklister også skaber grundlag for økonomisk vækst i de 17 involverede kommuner:

- Det er også en ferieform med et økonomisk potentiale. Vi ved, at cykelturister generelt bruger flere penge end den typiske sommerhusturist, da de for eksempel tager på flere udflugter, shoppingture og museumsbesøg. Cykelruten kan derfor være med til at skabe vækst i turismeerhvervet, siger han.

Vejdirektoratet forventer, at cykelturisterne kan følge skiltene på den nye rute i sommeren 2017.