Aktivister: Vi skal lære af hinanden

Unge aktivister fra otte udviklingslande besøger i dag Region Sjælland for at tale om FN's mål for bæredygtig udvikling.

Emilie Bak fra Mellemfolkeligt Samvirke rejser landet rundt sammen med 17 unge aktivister fra otte udviklingslande. De unge aktivister skal blandt andet se, hvordan vandet bliver drikkeklart. (Foto: Louise Kubel baltzer © DR Sjælland)

Vi kan bare åbne for hanen, og så har vi drikkeklart vand. Men det har man ikke i lande som Myanmar, Kenya, Sydafrika og El Salvador.

Vand er bare et af emnerne, som bliver diskuteret i disse dage af 17 unge aktivister fra otte udviklingslande.

I september skal FN sætte nye globale mål for borgere i hele verden. Det er problemer som fattigdom, sult og miljøforurening, som Danmark og resten af verden skal forsøge at komme til livs.

De unge får inspiration

Det kræver samarbejde og inspiration på tværs af alle hele verden.

De unge aktivister fra lande som Jordan, Myanmar, Kenya og El Salvador er kommet til Danmark for at udveksle erfaringer og få inspiration, som de måske kan bruge i deres hjemlande.

- Det vigtigt for at skabe en global dialog siger Emilie Bak, som er projektleder fra Mellemfolkeligt Samvirke, der er arrangører på den danske aktivist tur.

Drikkevand skal ikke tages for givet

I dag skal de unge ud og besøge Hjelmsø Vandværk og Centralrenseanlægget i Næstved.

- Vores drikkevand er ikke truet, men vi tager det også for givet, for grundvandet er under hårdt pres. Meningen er så, at de her unge skal i dialog med danskerne om bæredygtige løsninger på klart drikkevand. Og det er jo os alle sammen, som skal leve op til de her globale mål. Derfor er det vigtigt, at vi taler sammen, siger Emilie Bak.

Aktivisterne rejser rund i Danmark frem til 26. august. Derfor har Emilie Bak også sørget for at pakke den store rygsæk.

FacebookTwitter