Alle danske fodboldspillere registreres

Den elektroniske registrering er et krav fra den europæiske fodboldorganisation UEFA

Hvis de små fyre her ikke er registreret med navn, fødselsdato og e-mail må de ikke spille fodbold, når græsset bliver grønt og turneringen begynder. Kravet om elektronisk registrering af samtlige 360.000 spillere har sendt klubberne på overarbejde. (Foto: Thorleif Ravnbak © DR)

Nu skal samtlige danske fodboldspillere skrives i mandtal. Dansk Boldspil Union vil have navn, fødselsdato og e-mail-adresser på samtlige 360.000 aktive spillere - ellers må de ikke spille, når græsset bliver grønt og forårssæsonen bliver fløjtet i gang.

Det har sat klubber landet over igang med en omfattende elektronisk medlemsregistering. Formålet er især at forhindre at klubberne stiller med ulovlige spillere, som enten ikke er medlemmer af klubben eller som ikke har betalt kontigent.

- Den elektroniske registrering er et direkte krav fra den europæiske fodboldorganisation, UEFA, og har sendt mange klubber på overarbejde, siger udviklingskonsulent i DBU Lolland-Falster. Søren Andersen.

Mindre klubber kan ikke finde spillere nok

DR Sjælland har talt med flere klubber som kalder den elektroniske medlemsregistrering for en grundlæggende god idé. Men problemet er, at mange mindre klubber i stor stil har benyttet sig af spillere som ikke er medlemmer for at have spillere nok til at gennemføre turneringskampe.

- Det er ingen hemmelighed, at står vi og mangler spillere, så runder vi lige Hans-Erik henne om hjørnet eller hører børnene i skolegården om, der er nogle der vil være med når vi skal ud og spille turneringskamp. Det bliver fremover helt umuligt, da vi enten bliver tabterdømt eller smidt ud af turneringen ved at benytte ikke-medlemmer i kamp, siger Michael Hansen, der er formand for Rudbjerg Forenede Sportsklubber på Vestlolland. 

Holdet taber hvis der er uregistrerede spillere

 

Fremover skal trænerne også udfylde et elektronisk holdkort og dukker der navne op på holdkortet som ikke er registreret som spillere i klubben, bliver klubben taberdømt og kan risikere udelukkelse fra turneringsfodbold.

DBU fremhæver selv, at den elektroniske registrering også har en lang række fordele, f.eks er forbundet ved at udvikle en Fodbold App med live-score fra breddekampe, der vil gøre det muligt at rapportere direkte fra sidelinien også i fodboldens yngste og laveste rækker.

Facebook
Twitter