Almene boliger: Billigere husleje på vej

Hvis du bor hos et af landets almene boligselskaber, så hold øje med huslejen. Den er nemlig på vej ned, ifølge formanden for Danmarks Almene Boliger.

De almene boligselskaber er i gang med at effektivisere. Det giver billigere husleje til beboerne. (© DR)

Hvis du bor til leje hos et alment boligselskab, så er der stor sandsynlighed for, at din husleje bliver billigere.

I hvert fald ifølge Palle Adamsen, der er formand for Danmarks Almene Boliger, der er interesse- og brancheorganisation for cirka 550 almene boligorganisationer. Han kan berette, at man over hele linjen i gang med at effektivisere, så huslejen kan blive lavere.

- Nogen er kommet langt, og nogen er først ved at planlægge deres tiltag. Vi er en branche, der står lidt forskellige steder, men vi står med blikket rettet mod, at vi selvfølgelig skal kunne levere effektiviseringer, siger Palle Adamsen.

Boligselskab sænker lejen for andet år i træk

Et af de boligselskaber, der er rigtig langt, er Nykøbing Falster Boligselskab. Her satte de i år huslejen ned for mere end 2.000 lejere, og nu er de klar til at gøre det igen.

Lejerne får del i den økonomiske gevinst af, at boligselskabet arbejder mere effektivt ved blandt andet at indsamle nye tilbud på alt fra malere til låsesmede, men også fordi de ikke længere ringer efter en håndværker, når der skal ordnes småting i boligerne, fortæller direktøren i boligselskabet.

- Vi udfører en del opgaver selv. Hvor vi før ringede til en håndværker ude i byen, så er det vores egne ejendomsfunktionærer, der løser opgaverne i dag, siger Lis Bentin.

Affaldsskuret på Gedservej har fået nyt tag, og det vicevært Knud Weiss og de andre ansatte i boligselskabet, der selv har gjort det og sparet boligselskabet mange penge. (Foto: Lis Vibeke Læsøe Olsen)

Brancheorganisation: Pluk de lavthængende frugter

24 af Nykøbing Falster Boligselskabs 25 afdelinger kan forvente enten en lavere husleje eller en husleje på samme niveau fra næste år. Det får store roser fra formand for Danmarks Almene Boliger.

- Vi ved alle sammen, at lavthængende frugter er lette at plukke, men når man kan gøre det to gange, så aftvinger det jo respekt. Jeg synes, det er rigtig flot, siger Palle Adamsen.

Ifølge direktøren i boligselskabet, Lis Bentin, stiger huslejen i en af boligselskabets 25 afdelinger på grund af tiltag, som senere skal gøre huslejen endnu billigere.